Reklama
 
Blog | Petr Hrobar

Proletari ceskych zemi, spojte se proti bile mafii

 

Velkym hitem posledni doby se stala kampan ceskych lekaru "Dekujeme, odchazime". Popularita teto akce dokonce zasla tak daleko, ze jsou kvuli ni svolavany krizove staby, prepisuji se novorocni projevy prezidentu a media si mnou ruce. Vzapeti se krizove staby odvolavaji s tim, ze se vlastne nic nedeje.  

 Ono se ale deje. Velka skupina vysoce kvalifikovanych, tezko nahraditelnych odborniku, ve ktere jsou zastoupeny vsechny lekarske odbornosti, lekari vseho veku, zkuseni, plne erudovani, univerzitni profesori ale i zcela mladi lekari po skole udelala legitimni krok k okamzitemu zahajeni napravy stavu verejneho zdravotnictvi, ktery je medii prezentovan jako podlost, vydirani, nehoraznost, troufalost.  Nasledujici medialni masaz odsuzujici jejich nemoralni chovani podnitila vasne nemaleho poctu obyvatel ceske kotliny. Oficialni media a politici davaji najevo svoje antipatie,  webove diskuse nesetri stvavou protilekarskou retorikou a pan prezident jim statnicky dava zapravdu, kdyz usty basnika odsuzuje odchazejici lekare k smrti.

At si jdou! At tahnou! A nejlepe at se uz nevraceji! My je nepotrebujeme, zradce, kteri uz nechteji pracovat pro blaho ceskeho proletare. At si tahnou na zapad, stejne se vrati, protoze na to nemaji, neumi rec, jsou neschopni.

Toto je vnimani casti spolecnosti, dle meho dukaz ceske malosti a zaprdlosti.  Az sem to dotahl cesky narod, kdysi narod sluhu a sluzek, ktery se vzmohl na jakysi rozmach mezi valkami a to jeste diky vlivu pocetne nemecke mensiny, kterou pak vyhnal,  aby s naruci seriku privital slovanske bratry, se kterymi spolecne dovrsil devastaci hodnot behem bolsevizace spolecnosti.

Reklama

Mala nadeje na moralni ocistu naroda pod heslem Pravda a laska zvitezi nad lzi a nenavisti pomalu dohasina po odchodu nositelu teto ideje do penze a pod tihou makroekonomickych zazraku a rozhodnuti novodobych vlad.

Jsme v situaci, kdy soucasny prezident povzbuzovany proletariatem a pseudopravicovymi politiky vyhani intelektualni elitu zeme. Obavam se, ze je neco spatne, ale neni to snaha lekaru o narovnani hodnot ve spolecnosti, oceneni vzdelani, poctive prace, prinosu lekarske profese spolecnosti. A neni to snaha odchazejicich lekaru o rozkryti korupce a ucpani cernych der kudy tecou ze zdravotnickeho rozpoctu miliardy do kapes parazitu, mozna i napojenych na politiky ci manazery nemocnic. 

Bila mafie ma velkou vyhodu. Ma svoji praci rada, zvolila si ji, protoze je zaroven poslanim. Ale taky ma svoji hrdost. Na to, mili spojeni proletari a prezidenti a ministri, nezapomente. Cast bile mafie sice zlomite, ale velka cast se zlomit neda a ani spojeni proletari s tim nic nenadelaji. Cesta na zapad je stale otevrena. 

Nastala doba nove politicke emigrace ?

 

Autor je lekar, ktery uz podekoval a emigroval pred 5 lety do Velke Britanie z duvodu stejnych, jako odchazeji lekari nyni. Nemel uz silu a odvahu snaset zrudnost systemu a pokrivenost hodnot